Marije Vermeulen

18 april – 31 mei 2015

Marije Vermeulen studeerde aan de kunstacademie van Den Bosch in de richting schilderen, nadat zij eerder in Arnhem (ARTez) modevormgeving deed. In 2007 ontving zij een startstipendium van het Mondriaan Fonds, in 2008 was Jan van der Ploeg haar mentor en in 2011 is zij genomineerd voor de Koninklijke prijs voor de Schilderkunst. Vermeulen stelt tentoon in musea, galeries en initiatieven zoals bijvoorbeeld Raid Projects Los Angeles, Soil Gallery Seattle, Vishal Haarlem, ParisCONCRET Parijs, Supermarket Art Fair Stockholm, RE-Rotterdam, INDEX Melbourne, Kunsthal KAdE Amersfoort, Post-Museum Singapore, PARK Tilburg en ADHOC kunstraum Bochum.
Vermeulen is mede-initiatiefnemer van TADAprojects, Temporary Artspace of Dutch Abstracts.

Voor de kleine zaal van de Vishal heb ik een muurschildering ontworpen.
Uitgangspunt zijn de twee knikken in de wand, waardoor drie gelijke delen ontstaan.
Delen en herhalen zijn handelingen die ik graag toepas in mijn werk.
In dit ontwerp heb ik een serie extra vlakken gecreëerd door middel van herhaalde doorsnijdingen op elk van de drie delen van de wand.
Dit is een heel zakelijk en precies proces, wat leidt tot een helder en strak resultaat.
Een tegenstelling tot deze zakelijkheid zijn de toegepaste kleuren en patronen in het werk.
De combinatie van een soort berekenende werkwijze gecombineerd met elementen van “schwung” vind ik een boeiend resultaat opleveren. Zo is mijn werk gegrond en kloppend terwijl het ook de energie van deze tijd heeft en fun uitstraalt.

Curator Kleine Zaal: Ruth van Veenen: ruth.van.veenen@kpnmail.nl