Kleine Zaal: Celine van den Boorn

9 februari – 15 maart 2010

Nature’s Gift

Deel 2

birds
In de Kleine Zaal (de Etalage) van De Vishal is van 9 februari tot 15 maart het werk ‘Birds 13’ van Celine van de Boorn te bezichtigen. Zij is de tweede exposant van de tentoonstellingsserie met als overkoepelend thema ‘Nature’s Gift’. De exposities in deze serie gaan over de (persoonlijke) verhouding van beeldend kunstenaars tot de natuur. Aan de geselecteerde kunstenaars wordt gevraagd een interpretatie te geven van hun natuurbeleving: dat kan een zo natuurgetrouw mogelijk schilderij zijn, een utopisch paradijs, een werk bestaand uit zuiver natuurlijke materialen of juist een sterk abstract vervormd beeld. 
De natuur in het werk van Van den Boorn is geordend en in kaart gebracht. Elk beeld bevindt zich ergens tussen de toevallige orde in de natuur en ordening die door de mens is aangebracht. Hiermee wil Celine de behoefte van de mens om de natuur te ordenen en te controleren ter discussie stellen. De door haar gebruikte techniek bij ‘Birds 13’, kleurpotlood op paneel, leent zich voor detaillering en precisie en versterkt hiermee de thematiek van het werk. 

Celine van den Boorn (1978) woont en werkt in Amsterdam. Na haar opleiding aan Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht te hebben voltooid heeft zij zich zowel in haar beeldend werk als vanuit de wetenschap verder verdiept in de thematiek van haar werk: de verhouding tussen mens en natuur. Naast haar beeldend werk doceert Celine aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht.

birds2

Birds 13, Kleurpotlood, grafiet op paneel, 120 x 160 cm

 

www.boornceline.com