Kleine Zaal: Bianca Vooges

9 november – 7 december 2009

Don’t fence me in

Deel 11: ‘Miss Otis Regrets’


Bianca Vooges is, van 9 november tot 7 december, de elfde exposant van de 12delige ‘Don’t Fence Me In’ getitelde serie tentoonstellingen in de Kleine Zaal (Etalage) van De Vishal. De in Haarlem wonende en werkende kunstenaar maakte speciaal voor deze expositie het werk ‘Miss Otis Regrets’. De roze installatie van zeven met elkaar verbonden doeken referen aan haar schildersperiode.

De titel ‘Miss Otis regrets’ verwijst net als de titel van de tentoonstellingsserie ‘Don’t Fence me in’ naar bluesnummers van de songwriter Cole Porter uit het jaar 1934. De teksten gaan beiden over het verlangen naar vrijheid, het opzoeken van grenzen en afscheid nemen van wat was.
Vooges verwijst met haar werk naar het verlies van een dierbare en naar de afsluiting van haar leven als schilder. Het houten slot dat open aan een touw over de schilderijen heen hangt symboliseert het openlaten van mogelijkheden in de toekomst.

De 12-delige serie tentoonstellingen in de Kleine Zaal van De Vishal met als overkoepelend thema ´Don´t Fence me in´ gaan over het ervaren van ruimte, grenzen en grenzeloosheid. De deelnemende kunstenaars worden uitgedaagd de beperkte ruimte van de etalage aan de Grote Markt naar hun hand te zetten en een geheel eigen ruimtelijke werkelijkheid of nog stoutmoediger een eigen universum te creëren. De exposities wisselen elke vier weken.