HYDROGRAPHY II

28 april 2013 t/m 9 juni 2013
De tentoonstelling HYDROGRAPHY II brengt 17 kunstenaars bijeen die in hun werk gebruikmaken van waterverf. Zij passen het materiaal op onconventionele en onderzoekende wijze toe. Water, pigment en gom kan stromen, samenvloeien, druipen of stollen.

De essentiële eigenschappen van waterverf, zoals de grote kleur- en lichtkracht en de transparantie zijn autonoom aanwezig in de werken, die qua uitgangspunt en werkwijze onderling heel verschillend zijn. De overeenkomst ligt in het feit dat de kunstenaars allen op zoek zijn naar een verrassende en speelse vormentaal binnen de beperking van het abstracte.

Naast werken op papier gebruiken de kunstenaars in deze tentoonstelling ook onconventionele methodes en onverwachte combinaties van materialen. Op initiatief van Henriëtte van ’t Hoog en Iemke van Dijk exposeert een groep kunstenaars uit binnen- en buitenland al langere tijd gezamenlijk waterverven. Het is een open groep die afhankelijk van de ruimte waarin wordt geëxposeerd in samenstelling varieert.

Deelnemende kunstenaars:
Beate Terfloth (DE), Brent Hallard (USA), Caroline de Lannoy (UK), Clary Stolte, Eric de Nie, Henriëtte van ’t Hoog, Iemke van Dijk, Ine Dammers, José Heerkens, Lon Godin, Marie Thurman (FR), Mark de Weijer, Oleksiy Koval (DE), René van den Bos, Riki Mijling, Sipke Huismans, Werner Windisch (DE)

Gastcuratoren: Henriëtte van ‘t Hoog, Iemke van Dijk, Ine Dammers.