HET LANDSCHAP ONTVOUWEN een fictieve roadmovie

27 december 2005 t/m 29 januari 2006

Harm van Ee

 

Beeldend kunstenaar Harm van Ee heeft een tentoonstelling samengesteld waarin de bezoekers op cinematografische wijze een fictieve reis door het landschap kunnen maken. Aan de wanden van de Vishal kunnen bezoekers op salon-achtige wijze een mengeling zien van schilderijen, keramiek en fotomateriaal.

De kunstenaars:

Ronald Nijhof maakt in het midden van de Vishal een ruimtelijke installatie waarin een roadmovie set op schaal wordt nagebouwd. De beelden zijn aan de buitenkant van de installatie via beeldschermen te volgen.

Annabelle Rebière schildert  landschappen op keramische objecten. Hierdoor refereert haar werk aan toeristische souvenirs. Zij omzeilt deze clichés door  zich niet te houden aan de traditionele beeldinvulling van het object.

Harm van Ee schildert zijn weidse panorama’s veelal op klein formaat. Deze fictieve landschappen komen eerder in sfeer dan in detail overeen met de werkelijkheid. In enkele verfstreken kan een landschap van karakter veranderen. Het schilder proces als een roadmovie.

Het ICM heeft een groot aantal oude foto’s en fotoboeken rondom het thema landschap en reizigers beschikbaar gesteld.
ICM – photography for collectors

Een historische collectie leporello’s uit de collectie van het ICM – Rogier Polman & Harm van Ee zullen in vitrines worden getoond.

Bij de tentoonstelling verschijnt van Harm van Ee een catalogus van zijn werk  in de vorm van een Leporella. De tekst is geschreven door Renée Borgonjen.