(H)Art voor Afrika IV

12 mei t/m 1 juni 2001

In de nieuwe editie van (H)Art voor Afrika ligt het accent op interactie, zowel tussen de verschillende kunstdisciplines, alsmede tussen de deelnemende Afrikaanse kunstenaars versus de Haarlemse kunstenaars wier werk, geïnspireerd op Afrika, in de Fietsznfabriek en in de Vishal getoond wordt. Interactie tussen ultramoderne Afrikaanse kunst versus de traditionele Afrikaanse etnografica. En, niet in de laatste plaats, de confrontatie met het publiek met als doel het doorbreken van vastgeroeste vooroordelen middels heel veel samenwerking om Afrika te laten leven en beleven anno nu.
Zo werd o.a. aan alle professionele kunstenaars uit Haarlem e.o. gevraagd iets te creëren dat geïnspireerd is op h“n visie op Afrika en dit vervolgens, zonder enige vorm van vergoeding, af te staan ten bate van vier projecten in Afrika. Een hele vraag dus. Maar liefst ruim honderd kunstenaars zijn hierop ingegaan. Hun werk wordt nu tentoongesteld in de Fietsznfabriek en in de Vishal.
De opening in de Vishal is voltrokken door de bekende t.v. persoonlijkheid Ivette Forster, zondag 13 mei, 16:00 uur.

Eveneens in de Vishal zal de African Dinner Party plaatsvinden: Hemelvaartsdag 24 mei, 17:00 – 23:00 uur.

Meer informatie hieromtrent verkrijgbaar aan de balie van de Vishal. Wees er snel bij, honderd kaarten, op is op!

Tenslotte vindt de veiling van alle belangeloos door kunstenaars gefabriceerde kunstwerken plaats in de Fietsznfabriek, Pinksterzondag 3 juni, 14:00 uur.
Veilingmeester is mw. Hélene Besançon, van Sotheby.