Guido Winkler

16 december 2014 – 23 januari 2015

guido-winkler

De Kleine Zaal van De Vishal toont vanaf vandaag een lichtwerk van Guido Winkler. Te zien zijn een aantal rechthoeken die in helle kleuren en in perspectief als ruitvormen kantelen over een as. Het werk van Guido Winkler gaat over oordeelsvorming en inprenting en speelt met ons individuele perspectief. Ondanks dat we allemaal in een zelfde wereld leven, zien wij alles toch allemaal anders.

Speciaal voor De Kleine Zaal van de Vishal heeft Guido een nieuw werk gemaakt als vervolg op de serie: 1~ ∞ possibillities of seeing a paticular rectangle a little different, en bestaat deels uit UV-reflecterend materiaal in verschillende kleuren. Door het gebruik van UV licht komt het werk in de loop van de tijd door de menging van dag- en kunstlicht letterlijk en figuurlijk in een ander licht te staan. Het werk reageert op de lichtverandering.

Guido’s ‘ter loopse werken’ , zijn meestal kleine perspectivische ruimtelijke vervormingen die andere vormen suggereren en diverse interpretaties en mis-interpretaties bewerkstellingen. Het werk zelf is statisch, het verschuivende standpunt van de toeschouwer geeft er beweging aan.

Zie voor meer informatie: www.guidowinkler.com