Aanbod Primair Onderwijs

 

DE VISHAL – De Grote Ontdekking
INNOVATIEF EN STAPSGEWIJS
De Vishal is een expositieruimte voor hedendaagse en vernieuwende kunst. Het educatieprogramma ONTDEK DE VISHAL geeft kinderen uit het primair onderwijs de gelegenheid kennis te maken met kunst, de kunstenaar en de manier waarop kunst wordt gemaakt.
Het stapsgewijze programma maakt gebruik van de didactische methode ‘Cultuur in de Spiegel’ (www.cultuurindespiegel.nl) en biedt diverse mogelijkheden om na een eerste kennismaking een bijzondere band met de kunstwerken aan te gaan.
__________________________________________
1. ZELF AAN HET WERK/ART WORKSHOP
ONTDEK DE VISHAL daagt uit, zet leerlingen aan het denken, moedigt aan om de mouwen op te stropen en aan de slag te gaan. De getoonde kunst is het uitgangspunt: tekenen, schilderen, beelden maken, fotograferen of andere technieken worden gebruikt om zelf iets uit te drukken en gestalte te geven. Een ervaren workshopdocent begeleidt de leerlingen.
Per workshopdocent werken we met 15 tot 30 leerlingen.
__________________________________________
2. ARTTOUR AND MORE
Workshop en cultuurdag
Op aanvraag kunnen wij een serie workshops aanbieden voor grotere groepen leerlingen of een jaarlaag. Haarlem biedt daarvoor veel mogelijkheden. De workshops worden verzorgd door ervaren kunstenaarsdocenten uit ons netwerk.
U kunt denken aan beeldende workshops, theater, percussie/trommelen, dans of fotografie.
Richtprijs per leerling: € 9,10. Dit is maatwerk en er is veel mogelijk. Neem contact op voor overleg. De prijs is daarom een indicatie.
__________________________________________
3. KUNST ONTMOETEN/ARTTOUR
Rondleiding
ONTDEK DE VISHAL brengt kinderen in contact met kunst. De ontmoeting begint op school met een inspirerende inleiding, voorbereidend materiaal en een uitdagende opdracht. Tijdens de ontvangst in De Vishal nodigt een ervaren rondleider uit tot kijken, door vragen te stellen en door met elkaar in gesprek te gaan over wat er te zien is, door te praten over wat het kunstwerk zou kunnen uitdrukken en wat de leerlingen zelf ervaren bij het kijken naar het kunstwerk. Daarna volgt een boeiende opdracht voor op school om zelf mee aan de gang te gaan !
De rondleider gaat in op de actuele tentoonstelling. In de Vishal is ongeveer elke 5 weken een nieuwe tentoonstelling met verschillende onderwerpen en thema’s.
De rondleiding duurt ongeveer een uur.
Prijs per groep : € 84,00
Richtprijs per leerling: € 9,10. Dit is maatwerk en er is veel mogelijk. Neem contact op voor overleg. De prijs is daarom een indicatie.

__________________________________________

INSCHRIJFFORMULIER
Inschrijven via: https://docs.google.com/spreadsheet/viewform?formkey=dHV5bDNJTVdNbnNqeThWTnZlZXc4cnc6MA

of

* verplicht
                
                 
              
               
       

__________________________________________

En dit vinden de leerlingen die al met school in de Vishal zijn geweest!

‘De kinderen van groep 7 hebben het erg naar hun zin gehad in de Vishal. De begeleider van De Vishal speelde goed in op de kinderen en ze vonden de combinatie van het vertellen over kunst op de Grote Markt en een spelletje tussendoor erg leuk. In de Vishal hebben de kinderen geconcentreerd kunnen werken en ondanks dat sommige opdrachten best moeilijk waren, hebben ze veel uit zichzelf kunnen halen. Ook voor enkele kinderen was dit een verrassing. Kortom, we zijn zeer positief over het bezoek.

‘De verhalen die ik hoor van de kinderen en leerkrachten zijn alleen maar positief. Hopelijk zien we elkaar volgend jaar weer.’