Crowdfunding Hans Bossmann

De Huiskamer van Haarlem

Mijn naam is Hans Bossmann. Ik ben tentoonstellingsmaker en kunstenaar. Deze zomer organiseer ik een origineel kunstproject in De Vishal op de Grote Markt van Haarlem. Je bent er in juli en augustus van harte welkom!

Kunstruimte De Vishal is een giga ruimte die ik helemaal mag inrichten als mijn huiskamer! Sfeervol en persoonlijk met meubilair van topontwerpers, maar ook met antiek en leuke spullen uit de kringloop. En ik kan eindelijk mijn motor in de huiskamer kwijt!
In de keuken kun je koffie, thee, vers gemaakte taart en broodjes verkrijgen. Er zijn lekkere banken om in onderuit te zakken en een boek te lezen. Je kunt er ook met je vrienden zitten of rustig zitten werken. Of anders languit op een kleed naar de zomerlucht liggen kijken; het hele dak is van glas!

Ik heb 25 kunstenaars en ontwerpers uit binnen- en buitenland gevraagd mee te doen. Het werk van deze creatieve geesten plaats ik onopvallend in het interieur. Als je door mijn voortuin op de Grote Markt binnenkomt heb je niet het idee in een tentoonstelling te komen. Je komt echt bij mij thuis. Soms zal je je afvragen waar je naar zit te kijken. En daar is het mij om te doen, ik probeer mijn gasten een beetje in de war te brengen: is iets wel of niet kunst? Hoe bedenk je hierop een antwoord? Is het wel nodig om de vraag te beantwoorden??

De Vishal, het VSB fonds en de Gemeente Haarlem steunen de beeldende kunst in het project.

Maar er is meer!
De Huiskamer van Haarlem is ook een soort indoor festival. Elke dag kun je er iets anders beleven. Er komen singer-songwriters oefenen en spelen. Dichters dragen gedichten voor. Er worden workshops en lezingen gegeven, performances en ik ga voor verrassingen en doe-activiteiten zorgen. Kom jij op mijn piano spelen? Ik hoop het. Je merkt, het wordt het tegenovergestelde van een serene museumzaal!
Om te zorgen dat het een sprankelend geheel wordt heb ik nog geld nodig. Voor de reiskosten en gage van de acts bijvoorbeeld. En voor materiaal en begeleiding van de doe-activiteiten en workshops. En om verrassingen te organiseren die ik hier nog niet verklap natuurlijk…

Je kunt bedragen van 10 euro of meer doneren. Wil je me steunen? Dat zou geweldig zijn! Bovendien krijg je voor je donatie iets bijzonders terug!

Ga naar De Huiskamer van Haarlem op www.voordekunst.nl en doneer !

IMG_9875