Crosslinks

2 t/m 25 februari 2002

Dennis Moet, Inga Powilleit, Gijs Coffeng

 

uitnodiging

 

Drie kunstvormen maken één geheel

In februari staat de Vishal in het teken van de kruisbestuiving tussen drie kunstdisciplines: fotografie, tekst en beeldvorming. Disciplines die duidelijk hun raakvlakken hebben, maar die ook – soms subtiel, soms medogenloos – met elkaar in dialoog gaan. Crosslinks het de expositie die ingericht werd door de Haarlemse beeldend kunstenaar Dennis Moet, fotografe Inga Powilleit en de Amsterdamse schrijver Gijs Coffeng.

‘De Vishal is de ideale plek voor de uitwerking van Crosslinks. het combineert door z’n ligging en z’n verleden de alledaagse realiteit met de kunsten’, zegt inspirator en beeldvormer Dennis Moet. ‘Het is een ontmoetingsplaats, een rustpunt in de hectiek van het leven, waar de straat, het gevoel en de bevlogenheid elkaar treffen. Dat zijn de thema’s die de bezoeker terug zal zien.’
Die thema’s zijn in de open ruimte van de Vishal tot één synergetisch en uitdagend geheel verweven. Nu worden eens niet de muren gebruikt, maar hangt en ligt het werk in verschillende vormen bijeen. De bezoeker loopt een ronde, komend van de kasseien, ondergedompeld in een kringloop van kunstvormen, terug in de realiteit.