Coornhert-leerlingen exposeren voor Serious Request in de Vishal

coornhert-lino-kl

Leerlingen van het Coornhert Lyceum exposeren op woensdag 17 december een bijzondere serie linoleumsneden die zij speciaal voor Serious Request  hebben gemaakt .

Deze tentoonstelling is een uniek samenwerkingsverband  tussen kunstenaarsvereniging De Vishal en het Coornhert Lyceum.  De serie linoleumsneden wordt in De Vishal te koop aangeboden en de opbrengst gaat naar Serious Request. Elke prent kost slechts € 25 en de kopers krijgen daarvoor een prachtig gedrukt exemplaar dat in een beperkte oplage is gedrukt.

De examenklas tekenen  5HE heeft inmiddels een indrukwekkende serie linoleumsneden gemaakt rondom het thema strijd. Daarbij vormden foto’s uit het nieuws het uitgangspunt voor verbeeldingen die afwisselend ontroerend, schokkend en aandoenlijk zijn geworden.  Tijdens een workshop in het  Coornhert Atelier hebben andere geïnspireerde leerlingen zich aangesloten bij dit initiatief en zij  hebben de serie aangevuld  met nog meer fraaie werkstukken.

Al deze werkstukken kunt u op woensdag 17 december komen bekijken en aanschaffen in de Vishal.

U kunt op deze dag direct een werkstuk mee naar huis nemen tegen betaling van € 25 contant.

De Vishal is op deze dag vanaf 12.00 uur open en de officiële opening vindt plaats om 17.00 uur.

Bij die gelegenheid zullen enkele oud-leerlingen een verrassingsconcert verzorgen. Later in die week zullen het Coornhert Lyceum en De Vishal aan Serious Request een cheque aanbieden met de opbrengst van deze actie.

Wie niet kan wachten en alvast erg benieuwd is naar de resultaten van het werk van de  leerlingen kan al vanaf 24 november terecht in de Coornhert Galerie. Daar zal een deel van de serie als vooraankondiging te zien zijn en liefhebbers kunnen alvast intekenen op de tentoongestelde werken. Op vrijdag 12 december is er speciale aandacht voor deze tentoonstelling tijden het Serious Request benefietconcert dat wordt georganiseerd door leerlingen van het Coornhert Lyceum. Ook kan in De Vishal nu al een deel van de werken bewonderd en bij voorintekening aangeschaft worden.

Namens het Coornhert Lyceum en De Vishal

Harm van Ee
Cilia Tel