annelien kers

HAARLEM – Annelien Kers is door het bestuur van De Vishal benoemd tot artistiek coördinator van De Vishal in Haarlem. Zij volgt met ingang van 1 januari Willemijn Faber op, die daar sinds 1 januari 2010 de artistieke leiding heeft.

Kers wordt onder meer verantwoordelijk voor de ontwikkeling van het artistieke beleid van De Vishal en de samenstelling en organisatie van het tentoonstellingsprogramma.

Sinds 2011 is Annelien Kers directeur van KersGallery, een galerie voor hedendaagse kunst in Amsterdam. Jaarlijks stelt ze ruim vijftien tentoonstellingen samen voor haar galerie. Met de door haar georganiseerde beeldententoonstelling ’Kersentuin’ was zij nadrukkelijk aanwezig op de in mei gehouden KunstRAI.

Kers organiseert sinds 2009 ’Ongekend Young Masters @ Auctions’, kunstveilingen en –tentoonstellingen op bijzondere locaties. Hierbij biedt ze jonge, net afgestudeerde kunstenaars de mogelijkheid hun werk onder de aandacht van een breed publiek te brengen.

Het bestuur van De Vishal is uiteraard blij met de komst van de nieuwe artistiek coördinator. Bestuursvoorzitter Annette de Vries zegt daarover: ,,Het enthousiasme spat eraf bij haar.’’