AANGESPOELD mode in de Vishal

30 juni t/m 29 juli 2002
Haarlem is voor modeliefhebbers een waar paradijs en als het over favoriete winkelsteden gaat, eindigt Haarlem dan ook steevast in de bovenste regionen van de top 10. Van modeketens tot deftige heren- en damesmodezaken, van opvallende bruidsmode tot exclusieve ontwerpen, Haarlem heeft het allemaal. Voeg daarbij de nabijheid van de zee en het strand, de goedgevulde terrassen rondom de Grote Markt en…. en je hebt de perfecte locatie voor een zomertentoonstelling over mode.  

’Aangespoeld’ is alweer de tweede expositie van gastcurator Jolanda Branderhorst (galerie Intermezzo, Dordrecht) in de Vishal. Vorig jaar trakteerde Branderhorst het Haarlemse publiek op de expositie ‘Mode bij de Vis’, die een klein, maar gevarieerd en verrassend overzicht liet zien van jonge modeontwerpers in Nederland. 
Ook dit jaar biedt de Vishal met ‘Aangespoeld’ wederom een diversiteit aan hedendaagse (mode)vormgeving van talent dat nog niet zo vaak is belicht in de media. De tentoonstelling laat zich beleven als een kleine ontdekkingsreis, met uiteenlopende modebeelden en steeds weer nieuwe verrassingen, aangespoeld uit alle windrichtingen. De ontwerpers lieten zich inspireren door thema’s als de zon, de zomer, lucht, water, vrijheid, sieren, flirten en versieren.

Jeanet Conrad april 2002

De expositie laat zich beleven als een kleine ontdekkingsreis, met uiteenlopende beelden en steeds weer nieuwe verrassingen, aangespoeld uit alle windrichtingen. De exposanten lieten zich inspireren door thema’s als zon, lucht, water, vrijheid, flirten, sieren en versieren. Kleding en accesoires, foto- en digitalebeelden, textielobjecten, ervaringen en bijzondere materiaalbewerkingen

Violaine Chapallaz: alleen voor jou, portretten
Engelien van den Dool: BH-tjes, voor erop of eronder
Malika Fadil: handwerk
Maurice Frijmuth: jas met vissenhuidstructuur
Hamster (Ingrid Bockting, Georgette Koning, Leendert Masselink): bedrukte T-shirts
Thera Hillenaar: beachballskirt
Nicolette Klerk: broekje in de branding
Georgette Koning: DIY
Kim van Leuken: femme fatale & horse lace
Yvanka Linders: kragen
Chequita Nahar: zeg het met bloemen
Iris Nieuwenburg: butterflycolection
Elvira Oomens: collectie de ultieme zomerjurk
Ruthi Orlin: a clothing collection of memories, travels….
Marleen Oud: zoollooz
Uli Rapp: verhullen en onthullen
Ada W.Sluiter: CHOTA, cleaning the house of the artist
Marije Vogelzang/SaaiDesign: tietshirt
Charlotte Woonong: mijn geheim
Daniel Zuiderveld: windscherm

fotografie: Wim Brouwer