Kleine Zaal: Jeannette de Bruin

19 februari t/m 16 maart 2014

Deel 2: Jeannette de Bruin

De titel refereert naar de campagne die Plan Nederland heeft opgezet om op te komen voor meisjes wereldwijd zodat zij naar school kunnen en zodat zij leren op te komen voor hun rechten.

Plan Nederland investeert in projecten met blijvende resultaten, zodat de meisjes nu en in de toekomst naar school kunnen. Want wereldwijd gaan 62 miljoen meisjes nog steeds niet naar school. Plan overtuigt ouders van de noodzaak hun dochters naar school te laten gaan. Plan bouwt scholen, leidt leerkrachten op, ontwikkelt lesmateriaal en zorgt voor gezonde maaltijden op school. En om juist meisjes te stimuleren, stelt Plan studiebeurzen ter beschikking aan meisjes, zodat zij door kunnen stromen naar het voortgezet onderwijs, beroepsonderwijs of naar de universiteit.

Ik ben in mijn werk altijd op zoek naar een vorm van intimiteit. In welke vorm dan ook. Deze verbondenheid kan zowel de fysieke, emotionele als spirituele intimiteit verbeelden.

In deze installatie heb ik als basisvorm voor transparante tasjes gekozen waarmee ik de verbondenheid van vrouwen, meisjes wereldwijd wil benadrukken

Ik ben er trots op dat ik op deze manier extra aandacht kan schenken aan deze campagne.