Alexandra Landré invites Timo van Grinsven

Alexandra Landré

Alexandra Landré (1977) werkt als zelfstandig curator en is sinds 2016 verbonden aan de Kunstvereniging Diepenheim. Haar interesse richt zich op vraagstukken rondom artistieke praktijken die ‘ruimte’, ‘artistiek onderzoek’ en ‘experiment’ centraal stellen. Als zelfstandig curator heeft zij (inter)nationaal gewerkt met grootschalig ruimtelijk werk in binnen- en buitenruimte (bijvoorbeeld Synch Festival, Athene/ GR, Kunsthalle Wenen/ A), aan onderzoeksprojecten (bijvoorbeeld Lectoraat kunst en publieke ruimte/Amsterdam, MAK/A) en verschillende tentoonstellingsmodellen in de praktijk gebracht (o.a. Kunsthalle Munster/ DE, Stedelijk Museum Bureau/Amsterdam, Drodova Gallery/ CZ). Alexandra publiceert regelmatig in vaktijdschriften en publicaties (Metropolis M, BE Magazine/DE) en is tevens adviseur voor verschillende culturele organisaties en overheid instellingen.

Timo van Grinsven (1985 NL) studeerde Autonome Beeldende Kunst aan het st. Joost in ‘s-Hertogenbosch voordat hij vertrok naar Antwerpen om daar een master Vrije Kunst te volgen aan het Sint-Lucas.

De werken van Timo van Grinsven bestaan uit een assemblage van zeer diverse materialen die volgens een eigenzinnige logica met elkaar worden gecombineerd in een installatie of sculptuur. Binnen het combineren word er gelet op de onderlinge tactiliteit en de mogelijke betekenis van een materiaal buiten zijn eigen context. Zo is bijvoorbeeld glas binnen de stilstand van een beeld een verwijzing naar water of lucht, een Bounty de beste sokkel ter wereld (een leeg eiland) en een bril met al zijn suggesties de beste afwezigheid van de mens.